Hotstone-kivihieronta on ollut osa itämaista lääketiedettä yli 5000 vuotta. Alkuasukkaat ja Amerikan intiaanit ovat käyttäneet kiviä monien vaivojen hoitamiseen. Suomeen kiviterapia on rantautunut Yhdysvalloista.

Hoidossa käytetään tummia basalttikiviä. Ne ovat tulivuoren purkauksista muodostuneita painavia laavakiviä, joita kerätään mm Perusta, Argentiinasta ja Indonesiasta. Kivet keräävät lämpöä hyvin tasaisesti ja luovuttavat lämpöä hitaasti.

Kuumakivihoito on erittäin rentouttava hemmotteluhoito. Keho käsitellään päästä varpaisiin lämpimien kivien ja korkealaatuisen öljyn kera. Hellävarainen hieronta kivillä avaa kehon energiaratoja ja poistaa lihaskireyksiä. Aineenvaihdunta ja lymfakierto kiihtyvät, jolloin kehoon mahdollisesti kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan tehokkaammin. Koska lähes koko keho öljytään, myös iho saa ihanan hoidon samalla. Käytän hoidossa myös jonkin verran eteerisiä öljyjä. Kuumakivihoito on mahdollista saada myös tuoksuttomana.

Hoidon jälkeen on hyvä ottaa loppupäivä rennosti ja nautiskellen. Joitakin saattaa hoidon jälkeen paleltaa, joten päälle kannattaa varata lämmintä vaatetta.

Jos sinulla on diabetes, korkea verenpaine, akuutti tulehdus tai kuume, ihotulehdus tai ihottuma, suonikohjuja, vahva turvotus tai jos sinulla on ollut infarkti tai olet raskaana, ota nämä seikat esille aikaa varatessasi. Voi olla, ettei kuumakivihoitoa voi sinulle tehdä, tai hoito tehdään hieman soveltaen. Syöpähoitojen aikana kuumakivihoitoa ei voi tehdä.

 

EI SAATAVILLA TOISTAISEKSI. 

Ota yhteyttä taina@valontalovalencia.fi niin kerron kollegoiden yhteystiedot. 

hotstone1