Saako työstä pyytää rahaa?

posted in: Elämän pohdintaa | 2

Oletko palkkatyössä koskaan joutunut miettimään moista? Minä en. Yrittäjänä näkyy olevan tyystin toisin. Olin vähän tähän jo varautunut, mutta kyllä se ensimmäinen kysymys aina pistää miettimään. Esitänpä kysymyksen näin päin: Mistä työstä voi pyytää rahaa? Mietitkö tätä hetken.

https://www.valontalovalencia.fi/saako-tyosta-pyytaa-rahaa/

  • Saako muurari pyytää korvausta siitä, että hän käy muuraamassa uunin?
  • Saako siivooja pyytää korvausta siitä, että hän käy siivoamassa kodin?
  • Saako taidemaalari pyytää korvausta, kun hän myy taideteoksensa?
  • Saako käsityöläinen pyytää korvausta kutomistaan villasukista?
  • Saako henkinen ihminen/ valotyöntekijä pyytää korvausta tekemästään työstä?

Olen jo aiemmin törmännyt mielipiteeseen, että valotyö tai henkinen työ pitää tehdä ilmaiseksi. ”Jos jollain on taito kanavoida enkeleitä, siitä ei saa pyytää rahaa. Tarot-korteista on ookoo katsoa ilmaiseksi. Meedio tehköön mitä tekee, kunhan ei pyydä siitä rahaa.” Miksi? No nuo taidot on kuulemma lahja Luojalta. Niistä ei saa siksi pyytää korvausta.

Palataanpa muutama vuosi taakse päin ja ensimmäiselle Reiki-kurssille. Siellä käytiin läpi myös hinnoittelua. Itse Mikao Usui paransi ihmisiä aluksi ilmaiseksi. Ihmiset olivat todella ihmeissään ja kiitollisia parantumisestaan. Mikao kuitenkin huomasi, että ihmiset tulivat hänen luokseen takaisin jonkin ajan kuluttua. He olivat sairastuneet uudelleen tai heille oli tullut uusia vaivoja. Mikao ihmetteli tätä kovasti, kunnes tajusi syyn. Koska asiakkaat eivät maksaneet palvelusta, he eivät arvostaneet sitä tarpeeksi. He eivät myöskään ottaneet vastuuta omasta hyvinvoinnistaan, koska ”ainahan voin mennä Mikaon luo ja hän parantaa minut taas ilmaiseksi”. Kun hän alkoi ottaa maksun hoidostaan, ihmiset arvostivat saamaansa hoitoa ja ottivat myös itse vastuun itsestään. Heidän ei tarvinnut enää tulla parannettaviksi.

Itse asiassa kyse on myös energioista. Jos minä annan asiakkaalleni omaa aikaani ja resurssejani saamatta mitään takaisin, energiat eivät ole tasapainossa. Hoitajana minä uuvun täysin, sillä energioiden tasapainolla on oikeasti iso merkitys. Ainahan vastineen ei ole pakko olla rahaa, vaan se voi olla muutakin. Pääasia on, että kahden kauppa toimii molempiin suuntiin.

Arvokas Minä -verkkokurssilla puhun myös menestymisestä ja manifestoinnista, vaurastumisesta ja mammonan luomista todeksi ajatusten avulla. Kuten siellä opimme, universumi on rajaton. Meille kaikille on olemassa kaikkea tarpeeksi, eikä toisen menestys ole toiselta pois. Enkelit ja valon auttajat tahtovat, että meillä kaikilla on kaikkea tarvitsemaamme yllin kyllin. Vain siten voimme kokea mielenrauhaa, tyyneyttä ja rakkautta, kun taloudelliset asiat ovat kunnossa.

https://www.valontalovalencia.fi/saako-tyosta-pyytaa-rahaa/

Minun mielestäni myös muurarilla on taito. Hän osaa muurata kauniita ja toimivia uuneja. Ei siihen voi ottaa ketä tahansa ohikulkijaa tekemään. Myöskään siivous ei onnistu kaikilta. Ei siitä jäljestä ainakaan hyvää tule, tai hommasta ei nauti, jos ei ole taitoa. Entäpä taulujen maalaus tai käsityöt? Taitoahan niihin tarvitaan, ja luovuutta. Itse ajattelen, että olipa taito mikä tahansa, on se lahja. Miksi juuri henkinen kyky on lahja Luojalta, josta ei saisi pyytää rahaa? Onko se konkreettinen lopputulos se mittari? Mitenkäs sitten hierojat ja muut hoitajat? Kuka määrittelee sen lopputuloksen, kun eihän sekään näy? Jos en saa apua niskajumiin hierojalta, voinko olla maksamatta?

https://www.valontalovalencia.fi/saako-tyosta-pyytaa-rahaa/

Jos minä teen asiakkaalle kuumakivihoidon, pyydän siitä määrittelemäni korvauksen. Jos teen asiakkaalle Reiki-hoidon, pyydän siitäkin määrittelemäni korvauksen. Jos tarjoan asiakkaalle verkkokurssin, tai teen enkelitulkinnan, pyydän todellakin niistäkin määrittelemäni korvauksen.

Koska olen sen arvoinen ja minun kuuluu tehdä niin. 

t. Taina

2 Responses

  1. Piia
    | Vastaa

    Olet täysin oikeassa Taina, pidä pintasi. Ja onnea avautuneelle polullesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *